Torsdag 30 augusti

Vi har lekt med lego och dinosaurier. I maten fick vi kycklingsoppa, en del tyckte att det var gott och en del tyckte att det smakade mindre bra. Vi har målat gubbar. Det var många barn som spelade spe,l bland annat memory och busspelet. Under dagen har det också regnat mer eller mindre. Alla barn behöver ha med sig regnkläder till skolan, och även ett ombyte med kläder ifall man råkar bli blöt ändå.

Onsdag 29 augusti

Vi har varit i gympasalen tillsammans med Mosippans förskoleklass och haft Röris. Det var kul och lite svårt. Vi har lekt med lego och vi har målat. Vi har fått våra mattehäften, där fick man måla sig själv och sedan mäta sig.

Tisdag 28 augusti

Idag har vi gjort färdig våra självporträtt. Vi har skrivit om vad vi gjorde i skolskogen och vi har målat blåbär. Många av oss har byggt pärlplattor och pärlhalsband. Vi fick korvstroganoff och ris i matsalen.

Fredag 24/8

Första hela skoldagen för förskoleklassen. Barnen fick känna på hur ”en vanlig” dag kan se ut, med allt vad det innebär med rutiner, lek och arbete. Matsalen var ett av de ställen som de fick gå till för första gången som skolbarn. Alla fick en egen plats där, som man kommer att ha en tid framöver. Ytterligare ett nytt ställe var gymnastiksalen. Också där fick de en egen plats i ringen för att undvika förvirring. De fick också springa en liten ”bana”, som vi brukar använda som uppvärmning ibland. Vi önskar nu alla en trevlig helg och vi ser fram emot att få träffa er på måndag igen!

Torsdag 23/8

Hej!

Idag var det första dagen i förskoleklassen. Först hade vi upprop där alla fick berätta om något som de tycker är roligt att göra. Sedan fick föräldrarna information av Bettina, medan Anna visade barnens lådor. Lite fri lek hanns också med innan det var dags för alla att gå ut på skolgården och lyssna på rektor Sten-Åke Eriksson som höll ett litet tal medan vaktmästare Bengt hissade flaggan.

Alla barn samlade på skolgården för flagghissning.