Fredag 28 september

Idag har några fler barn varit till speciallärare Karin och gjort rittestet. Vi har pysslat med pärlplattor och just nu är Italiens flagga populär att tillverka. Ett avsnitt till av ”Fem myror är fler än fyra elefanter” har vi sett tillsammans med Mosippan. Efter lunchen, som bestod av pannbiff, sås och potatis, hade vi idrott. Vi önskar er alla en trevlig helg!

Torsdag 27 september

Vi har varit ute och spelat fotboll. Det var också några lite jobbiga tjejer som jagade några av pojkarna. Legokriget fortsätter, det är andra världskriget. Många deltar i det. Det har byggts en stor koja i lekrummet. Vi har fått Nuggets i matsalen, många tyckte att de var starka, men riset och såsen var god. Vi har varit hos fröken Karin och ritat efter en beskrivning, det var trekanter och fyrkanter och en massa saker. Karin är våran speciallärare. Det vi ritade var en rittest som vi brukar göra på hösten. Och till våren får vi göra om samma test igen.

Onsdag 26 september

Idag krånglade nätet när vi skulle skriva i bloggen på avslutningssamlingen, så alla barn fick tala om vad de hade tyckt varit roligast idag och så fick fröknarna komma ihåg det tills det var lagat. Det många tyckte varit kul var när vi lekte Springråttor, Gåråttor, Hoppråttor och Smygråttor i gympasalen. Det som var mindre roligt var att det var svårt att låta bli att skrika när vi lekte. Många tyckte också att det var roligt att arbeta i mattehäftet där vi målade en mask i valfritt mönster. De blev jättefina. Legobygget fortsatte idag också, där alla pojkarna deltog och lekte tillsammans.

Tisdag 25 september

Idag har nästan alla pojkar byggt legopistoler och lekt tillsammans i lekrummet och haft jättekul. Vi fick spagetti och köttfärssås och grönsaker i maten. Det var mycket gott, tyckte alla. Vi har tänkt på hur lingonen såg ut som vi plockade igår och gjort lingontavlor med fingrarna och vattenfärg. Och vi fortsätter att sy på våra svampar.

Lingontavlor

Måndag 24 september

En del har lekt med lego, det var legokrig. William hade med sig te från Turkiet som vi alla fick smaka på. Alla tyckte att det var gott. Det var ett sorts pulver som smakade äpple. På rasten ute hade en del krig med träpistoler, de hade också byggt ett läger, en koja. Vi har varit i skogen och plockat lingon. Lingon är röda. Vi ska göra en lingonkaka av dem. I maten fick vi mos och fiskgratäng.

Fredag 21 september

Idag har vi fortsatt med att måla och sy våra svampar. En del har också hunnit med att göra egna bilder på sykort och sytt på dem, bland annat hjärtan och ballonger. Vi har sett ett avsnitt till av Fem myror är fler än fyra elefanter. Det var lite mer om bokstaven o och även en ny bokstav, k, men vi hann inte med någon siffra idag. Efter lunch var det dags för Skoljoggen. Först var det uppvärmning till musik från Röris. Uppvärmningen leddes av några  tjejer i 5-6:an. Sen fick man springa eller gå runt en bana på 1 kilometer. Det var mer eller mindre jobbigt, tyckte barnen, men alla klarade det toppenbra! När man kommit i mål fick man en Wasamacka och saft, och lite senare ett diplom.

Torsdag 20/9

Hej!

Idag fyller Elias 6 år. Vi sjöng ”Ja må han leva” och han fick ett minipaket med en liten nalle i. Vi hade besök av skolans kurator Jenny Jansson som berättade om vad hon jobbar med. Så här sa hon:

Jag heter Jenny och jobbar som kurator på skolan. Mitt jobb är att se till att alla barn har det bra. Jag träffar barn som kanske är ledsna eller oroliga över något och behöver någon vuxen att prata med. Jag har tystnadsplikt och får inte berätta för någon att jag träffar det barnet eller vad vi pratar om, men mamma och pappa måste alltid veta om att jag träffar deras barn. Ibland berättar barn något som gör mig orolig och då måste jag berätta det för mamma och pappa.

Onsdag 19 september

Vi har tränat till skoljoggen. Vi har gått banan för att alla ska veta vägen på fredag. Vi har gjort i våra mattehäften. Där ritade vi våra hus och skrev vi hur många som bor där, vilket nummer som finns på huset och hur många rum som finns. Vi har lekt med dinosaurier och djur och lego. Vi har varit ute och lekt, och det har regnat lite idag med. Pärlplattsbygget har fortsatt idag med. Vi åt varmkorv och mos i maten. Det är kul när vi får kommentarer på bloggen, tycker alla barn och fröknar. Alla föräldrar är såklart också välkomna att komma och hälsa på oss när det passar.

Tisdag 18 september

Vi har byggt pärlplattor. Någon har byggt ett hus och ett träd och en buske. Många har byggt flaggor. Det var Sverige och Danmark. Vi har målat en höstbild, på bilden fanns grå moln, svingande träd, hus, svampar och människor med paraply. Det fanns också fåglar som skulle flytta till varmare länder, då flyger de som en plog. Vi fick potatisgratäng och kassler i maten.

Fredag 14 september

Vi började dagen med att fundera ut om man märkt något ute som har med hösten att göra. Barnen hade sett svampar, färgglada löv, regn och svängiga träd. Det har också blivite kallare och mörkare. En regning dag har det varit, och det är inte alltid kul att krångla av och på med regnkläder. Men väl ute hade de flesta roligt i vattenpölar och gegga. Men blöt kan man bli ändå, så extra kläder är bra att ha på skolan eller i väskan. Vi har sett ett avsnitt till av Fem myror är fler än fyra elefanter. Det var ett konstigt avsnitt, för det blev två bokstäver, n och o, och en siffra, 2. Vi avslutade dagen med gympa.