Fredag 26 oktober

Idag har vi pysslat med Halloweengrejer. Det var fladdermöss och spindlar och teckningar. Vi såg ett avsnitt av Scooby Doo tillsammans med Mosippan, det hette godismysteriet. Innan man gick in i lekrummet och såg filmen fick man ”trolldryck” och riskerade att förvandlas till padda eller något annat läskigt. Som tur var bet inte drycken på någon och det var femton vanliga skolbarn som gick ut därifrån. Vi fick också lingonkaka som Solveig hade bakat av de lingon som vi plockade tidigare under terminen. Jättegod!! På gympan hade vi musikstopp igen och sen var det olika stationer som vanligt. Nästa vecka är det höstlov, så nu syns vi inte på en vecka. Ha ett riktigt trevligt lov allihop!

Trolldryck

Torsdag 25 oktober

Idag har vi varit till simhallen igen. Vi fick först träna sen fick vi leka. Vi har byggt pärlplattor, flaggor igen. I matsalen kunde vi inte ha våra vanliga platser, vi fick sitta på de platser som vi hade förra torsdagen när vi badade och därför fick äta senare. Vi fick tacopytt och kall sås. Det var jättegott. Legoleken fortsätter….De som ville fick göra spindlar och fladdermöss i papper. Vi har varit ute på rast. På morgonen fick vi se på två små teatrar.

Onsdag 24 oktober

Idag har vi fått chokladkakor som Mio hade bakat. De var jättegoda! I maten fick vi pannkaka och sylt, det var också jättegott. Vi har varit i gympasalen, vi lekte Svarta Ormens dans, sen marscherade vi på en bana med ”En hatt, en paraply och en regnrock”. Idag blev det julgranar av pärlplattorna. Vi har gjort en sida till i mattehäftet. Man fick måla det som var kortast på varje rad.

Tisdag 23 oktober

Idag har vi målat ett träd till framsidan på det som ska bli vår Naturbok. Det blev ett höstträd, med färgerna grön, orange, gul, röd och svart och brun.  På en del bilder fanns det lövhögar. Vi åt kyckling och ris, flera tyckte att det var starkt. Vi har lekt en massa med lego, många var med och lekte. Pärlplattorna blev jättefina idag, det blev flera  vattenmeloner,en jordgubbe och finska flaggan och små hus. Vi fortsatte att  jobba med formrakterna i morse.

Måndag 22 oktober

Idag har vi fått fiskpinnar och mos och grönsaker i maten. En grupp har börjat göra rakter i papper, med formerna triangel, cirkel, kvadrat och rektangel. Den andra gruppen höll på med fingerdockorna med djur och pratade om vad de åt och vad de var för sorts djur och att en del djur finns det inte så många av. På den fria leken har en del målat, en del har byggt pärlplattor och en del har fortsatt med lego. På fruktstunden läser vi en spännande bok som heter Tudda Galumpa. Det handlade om en pojke som var fastbunden på ett sjörövarskepp idag. När vi var i skogen så lekte vi ”Blinkleken”. Man skulle stå vid varsitt träd och när man blinkade till varandra så skulle man byta träd.

Fredag 19 oktober

Idag har vi sett på två avsnitt till av ”Barr och Pinne räddar världen”. Det handlade om hav och kretslopp och batterier. Det är viktigt att inte smutsa ner i vattnet och att slänga gamla batterier i en batteriholk. Vi har haft gympa. Där lekte vi ”musikstopp” och hade stationer där man bland annat fick slänga sig i lianer.

Torsdag 18 oktober

Vi har varit i simhallen. Där fick vi simma och hålla i simplattor och öva bentag. Efteråt fick man leka en stund. Till och från simhallen fick vi åka med en lång buss. I bussen fick vi sitta längst fram. På rasten ute var några hundar och fick pinnar kastade åt sig av hundskötaren Leon Eriksson. Några har spelat fotboll och en del har lekt häst och några har lekt med ettorna. I matsalen fick vi sitta vid andra bord än de vi brukar ha. Vi fick en sorts tacos för det var måltidens dag. På morgonen fick vi se en teater med fingerdockor som en av grupperna har arbetat med på morgonjobbet under veckan. Sen fortsatte några att spela teater med större dockor.

Onsdag 17 oktober

Vi har lekt ”Springråttor” på gympan idag igen. Vi har fått fisk och potatis i maten.Maten vat jättegod, tyckte de flesta. Vattenkranen spökade lite med oss i gympan idag, men Bettina fixade det. Vi har lekt med lego igen och några har städat sina lådor. Vi har gjort en sida till i mattehäftet, vi fick måla det som var längst på bilderna. Vi har provat att stå på ett ben i en halv minut. Vi påminner om att vi har bad i morgon.

Tisdag 16 oktober

Vi fick potatisbullar och blodpudding och lingonsylt till mat.Maten var jättegod. Vi skrev om vad vi gjorde i skogen igår. Vi gjorde mönster då. Vi ritade också. Vi fick välja ut bilder på målningen som vi gjorde tillsammans förra veckan. Nästan alla i klassen gjorde pärlplattor, det blev bland annat hus och en skylt med varning för sköldpaddor. Tyvärr hamnade många pärlor på golvet, vi måste bli bättre på att hålla koll på dem. Många lekte med lego.

Varning för sköldpaddor

Måndag 15 oktober

I dag har en grupp börjat prata om former, och börjat göra en rymdraket i papper. Vi har målat formerna, kvadrat, cirkel, rektangel och triangel idag, och några klippte ut formerna. Den andra gruppen höll på med fingerdockor med djur, och pratade om vart de bodde och vilka andra djur de kunde attackera och vad de åt, med mera. I maten fick vi grekisk färsbiff och potatis och brunsås. Maten var supergod, men någon tyckte att  det var mindre gott. Vi fortsätter pärlplattsbygget och nu har det tillverkats vägmärken, katter med mera. I skogen idag har vi gjort mönster med naturmaterial. Det var kottar, pinnar, löv, stenar och kottar som vi la mönster av.