Fredag 30 november 2012

Idag har Merja varit hos oss istället för Annelie. De som inte vek stjärnor igår, fick göra det idag. Vi har haft massage/avslappning med massagebollar och vi har lekt både ute och inne. Ute åkte många stjärtlapp. Vi avslutade dagen med gympa. Först hade vi danskull, sedan stationer som vanligt. Efter stationerna var alla barn rekordbra på att städa ihop allt material vi hade använt. Bra jobbat!

Torsdag 29 november 2012

Vi har varit till simhallen. Där fick vi bada. Vi fick göra jättemånga bentag. När vi hade duschat gick vi in i bastun. Alla gick inte in där. Vi satt på olika platser i maten, eftersom vi kom för sent till maten. Vi åt kycklingsoppa. Vi åt samtidigt som treorna. Vi har varit på klätterställningen. Nästan alla åkte stjärtlappar. Vi vek stjärnor i papper, det var lite svårt. Karin från universitetet var här och tittade när vi bloggade. Vi såg på almanackan att Thanakorn fyllde år idag. Vi säger grattis till honom och hoppas att han läser på bloggen när han är i Thailand.

Onsdag 28 november 2012

Vi åt ris och kebabgryta i maten. Vi har börjat öva till julcabarén. Några kommer inte att kunna vara med på den.  Det har blivit fint städat idag med i dockvrån. Theodor tappade en tand precis innan vi skulle börja skolan. Vi har varit i gympasalen, vi lekte dansstopp. I morse på samlingen var skolsköterskan Astrid och hälsade på oss. Hon pratade om att det var viktigt att sova ordentligt. Man växer när man sover. Många lekte sjukhus. Patienterna hade fått hjärtinfarkt och fick använda hjärtmaskinen. Och några hade brutit armar och ben. Man fick komma på återbesök flera gånger. Vi påminner om att det är bad i morgon.

Tisdag 27 november 2012

Vi åt fisk och potatis och kall sås idag. Det var en annan fisk än den vi brukar få. En del tyckte att den var godare och en del tyckte inte det. Vi har haft lekdag hela dagen. Det har lekts med en massa saker, till exempel med prinsesslego, dinosaurier, djur, varit i dockis, målat, haft konsert och x-factor.  Det var mycket att städa efteråt. Några städade och gjorde jättefint i dockis. En del barn har fått gjort lite till sexårsundersökningen. Det har varit blött och lite kallt när vi har varit ute. Tänk på att ha mycket kläder med er till skolan eftersom vi är ute i alla väder.

Konstverk
Fotograf och konstnär: Casper

Måndag 26 november

Vi har varit till skogen. Vi lekte där. Några öppnade Lidl. Där såldes det pizzor och de fick massor av pengar, för att de skulle bli rika. Bettina köpte flamkuchen, för det är en tysk affär. Många lekte polis och tjuv. Frökenpoliserna blev inlåsta och fick handbojor på sig. Tjuvarna var busiga och det gick inte att få någon ordning på dem. Vi har lekt ute idag på rasten, då man sprang runt och trixade och en del träffade  sexorna. Några lekte Star Wars. I maten fick vi korv och mos. I morgon har barnen önskat och bestämt att vi ska ha en hel lekdag!

Torsdagen den 22 November

Det var hamburgare till mat idag. GOTT!!! William åt upp alla hamburgare. Elias åt upp alla grönsaker. Ines åt upp alla tallrikar och brickor så det finns inga kvar. Nu får vi äta på golvet. Tänk hur det är ibland.

Theodor gjorde en pärlplatta som ser ut som ett stjärnfall. Calvin och Elias lekte med dinosaurier inne och ute.

Bettina har tagit kort på våra konstverk som vi har döpt till olika namn. Idag fick vi visa och prata om dom. Dom har vi gjort av den stora golvmålningen.

Nästa vecka börjar en badperiod igen. Det är på torsdagar. Imorgon fredag, blir det ingen blogg så jag passar på att önska en trevlig helg! Bettina

Onsdagen den 21 november

HEJ!

Idag var det pannkakor till mat men Bettina åt upp alla pannkakorna. William hittade alla diamanter i världen i sylten. Theodor åt upp hela skolan, så den finns inte mer. Så det så!

På gympan gjorde vi ”röris” och tunnelkull. Vi gick i slow motion när vi lämnade gympasalen.

Ute lekte några tjuv och tjuv. Flera stycken klättrade också, som ni ser på bilderna.

Anna är ledig. I stället för henne arbetar Merja.

i åt pankakor idag.Bettina åt upp alla pankakor. William hittade alla diamanter i världen i sylten. Och Theodor åt upp hela skolan så den finns inte kvar. Elias åt upp all tomat. Ha ha ha det trodde ni va!!!!

Vi hade röris på gympan och lekte en lek som heter tunnelkull. Vi gick också i slow mooschen. Vi har fått nytt rum i dockis som är mycket roligare för det finns en soffa.

Några lekte tjuv och tjuv ute. Anna är bortrest några dagar och istället för henne jobbar Merja

Tisdagen den 20 November

Idag har vi varit och åkt skridskor igen. Det var tillsammans med tvåorna och ettorna. På den fria leken var det många mosippor som kom över till oss och flera av oss gick dit. Vi har fått reflexer från barnens trafikkalender. Det fick vi för att vi har skickat trafikteckningar till dom.

Måndag 19 november

Idag åt vi panerad fisk och potatis. Det fanns varm sås också. Idag gick vi till skolskogen. På vägen dit så såg vi två rådjur. När vi kom dit så satt vi där man kan grilla. Vi satt där och pratade. Sen fick man leka. Det fanns en låtsasscen som höll på att braka. Några höll på att bygga ett hus där, och en brasa och någon byggde en koja. En del började förbereda en teater och några boxades. Flera stycken lekte att de skulle öppna Lidl och gjorde en gryta och en brasa. Affären öppnar nästa vecka. En del lekte Maincraft. På rasten ute har några en koja. På inneleken lekte många med lego.