Fredag 21 december 2012

Vi började dagen med att gå till kyrkan. Vi gick i en lång rad dit och de stora barnen hade facklor. Efter kyrkan gick vi till bion och fick se en film där. Det var Hotell Transylvanien. Vi fick ha glasögon för filmen var i 3D. Filmen var bra, tyckte de flesta. När vi kom tillbaka till skolan var det mat. Vi fick spagetti och köttfärssås eller korv och bröd. Nu är det jullov och vi önskar alla en god jul och ett gott nytt år! Vi syns den 8 januari, när skolan börjar igen.

torsdag 20 December

Hej. Idag har inte barnen hunnit vara med att skriva på bloggen, så det får bli vi, Anna och Bettina som skriver idag. Det var en händelserik dag med cabaré och julmarknad. Vi har spelat in vårt bidrag till cabarén. Den finns nu på våra datorer. Vill ni se den så är ni välkomna in!

Bettina passar på att önska alla en GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR och att ni får en rolig dag imorgon på avslutningen!

Onsdag 19 december 2012

Många har lekt med dinosaurier och med borgarna och huset på den fria leken. En del har lekt med lego. På morgonen var några barn från trean hos oss och berättade om ett arbete som de gjort om planeter. Det var mycket intressant och vi fick lära oss många saker. Maten idag var jättegod. Det var kycklinggryta med ris. I slutet av dagen var Emmas mamma och Emmas lillebror som heter Elias här. Vi har övat sista gången till julcabarén. Vi fick öva på scenen som vi ska vara på i morgon i gymnastiksalen. I morgon vill vi att alla barn är klädda i tomtefärger till vårt uppträdande, till exempel röd, grå, svart. Man kan också ha tomtedräkt och tomteluva. Men man behöver inte åka och köpa några särskilda kläder till detta tillfälle! Andra passet på julcabarén, där förskoleklasserna uppträder, börjar klockan tio och de är med i början av detta pass.

Samarbete med paketinslagning.

 

 

Tisdag 18 december 2012

Idag har vi pysslat nästan hela dagen. Vi glömde till och med bort att gå och äta när vi skulle. Men som tur var så hann vi med fisk och potatis, fast lite försenat. Vi pysslade tillsammans med Mosipporna. Man kunde gå fritt mellan avdelningarna och välja på ett antal olika pyssel som man fick göra. Det var i papper, med pärlor, silkespapper med mera. Ute på rasten så fortsatte några att gräva på snögrottan.

Måndag 17 december 2012

Det var pannkakor och sylt. Vi fick äppelmos till. Några lekte i dockis, de lekte hund och papegoja. Ute på rasten gjorde vi snögrotta. Vi grävde, men det blev inget bra, det var svårt. Vi kom inget vidare. I stället för att gå till skogen, så gick vi till fotbollsplanen. Där byggde vi snögubbar. En snögubbe hade elgitarr. Vi blev indelade i grupper och byggde en snögubbe tillsammans. En grupp hade en jättestor snögubbe. Inne på den fria leken så lekte vi legokrig. Man bygger legopistoler och så kan man bygga legosvärd.

Samarbete

Torsdag 13 december 2012

Vi har varit och badat. Ines och Micaela fick vara i stora bassängen. Alla som ville fick vara i minibassängen på leken. Alla barn och de föräldrar som besökte oss fick fika med pepparkakorna och lussekatterna som vi har bakat. På den fria leken inne så lekte några hund och tiger. Vi fick gröt till mat idag, det var tomtegröt. På morgonen kollade vi på lucia i gympasalen. Klaras lillebror Rasmus var här hos oss och hälsade på, han fick gröt på babysången. På rasten ute så spelade många innebandy tillsammans med kompisar från Mosippan, andra spelade fotboll. Flera barn hade tomtekläder idag. Klara fyllde år idag.

Till nästa veckas julpyssel skulle vi behöva ett antal toarullar. Ta gärna med sådana om ni har, fram till pysseldagen på tisdag.

Onsdag 12 december 2012

Vi har övat till julcabarén på lekgympan. Det gick jättebra idag. Några är lite nervösa och några är inte det inför cabarén. Maten idag var tacobuffé. Vi har bakat lussekatter. Arvid och William var med och gjorde degen, den blev perfekt, men det var väldigt jobbigt att röra. Den blev lite geggig innan den var färdig. Det blev både vanliga lussekatter och dinosauriehuvud och bananer och ormar. På samlingen på morgonen pratade vi om vad alla visste om jul. Mio visste att man firar jul för att en del tror att Jesus föddes då. Han föddes i en ladugård. De som kollade efter stjärnan kom och hälsade på Jesus när han hade fötts. De hade med sig en påse med guld och en påse med magi, rökelse. Jesus pappa hette Josef och mamman hette Maria.

     

Vi påminner om att vi har drop- in fika i morgon för alla föräldrar. Det är efter luciafirandet på morgonen ca. 9.00-9.40 och efter maten kl. 12-13. Vi har också bad sista gången i morgon.

 

 

  

Tisdag 11 december 2012

Vi åt pyttipanna, det var gott. Vi har målat ljusstakar, det var månar och stjärnor. Men på stjärnorna var det månar och på månarna var det stjärnor. Många åkte i hopparbacken. Det fanns ett flyg där. Några lekte tjuv och polis, med kompisar från Mosippan. En del har lekt med dinosaurier på den fria leken och andra lekte tagen tar.

Måndag 10 december 2012

Vi åt potatis och pannbiff och brunsås. Vi har bakat pepparkakor. Det var godast på slutet att äta degen. Det var lätt att baka pepparkakor, det var enklast i hela världen. På rasten ute så flög man när man åkte stjärtlapp, det kändes roligt och bra och det pirrade i magen. Det fanns ett flyg i backen. En del har börjat sy stjärnor.