Torsdag 31 januari 2013

Vi år kycklinglasange. Det var gott. På inneleken så lekte vi monster.Det var kul och några hamnade i burar. Och Casper hade en picka som kunde förvandlas till vad som helst. Vi var ute och då byggde vi en koja. Några spelade innebandy ute. I dockis lekte några djur. Ute lekte några gladiatorerna. Vi har börjat med garnbollar. Alla hjälpte varandra och var lite fröknar. Vi pratade om samer på samlingen på morgonen och sen tittade vi på en film om dom och hur de lever. Ute är det fortfarande väldigt blött och isigt, så det behövs finnas extrakläder med till skolan när vi blir blöta.

Vi tittar på en film om samer.

Vi tittar på en film om samer och gör garnbollar.

Onsdag 30 januari 2013

004Maten idag var pyttipanna, till det var macka, mjölk, citronvatten, grönsaker och sånt. Vi har varit nere på gympan. Vi fick springa på en liten bana. Vi delade upp oss i två grupper. Bettina berättade en liten saga. Den handlade om bergstroll och först var musiken liten och sen blev den större och större och då sprang vi och sprang vi. På inneleken så lekte några med djur. På rasten gjorde några ett vattenfall, det var en kanal eller en bäck. Vattnet blev orent. Vi gjorde matte. Vi skulle fylla tågvagnar med grus eller sand till hälften. När vi åt frukt så fick vi titta på bilder från Egypten som Mio hade med. Det var halkigt och väldigt blött ute. Det behövs regnkläder och stövlar då.003

Resor till Egypten och Grekland.

Tisdag 29 januari 2013

002 003Vi fick makaroner och skinksås idag. Det var jättegott. Idag ute så gjorde några en ny koja som heter Klubbkojan. Vi har byggt med pinnar och så gjorde vi snöbollar och så byggde vi som en kanon. Några har lekt Max ute. Det är typ som MacDonalds. Det var en matrestaurang. Man fick stå i kassan och göra mat. Och så var det en soffa i snö där man fick lämna maten. Flera var över på Mosippan  och flera Mosippor var här och lekte. Vi har arbetat med ”dubbelt så mycket” och vi har skrivit om det i våra naturböcker. Tandsköterskan har varit hos oss idag.

006  014

Man fick checka in och sedan resa till Barcelona.

Måndag 28 januari 2013

013Vi åt fisk och sås och potatis. Några Backsippor kom över till Mosippan och det var några Mosippor som kom över till Backsippan. Några har hjälpt varandra med pärlplattor, det var flaggor. Det var Tjeckien och Jamaica. Det var kramsnö ute. Vi hade snöbollskrig när vi gick upp från fotbollsplanen. På fotbollsplanen skulle vi bygga dubbelt så högt som det snöret man fick. Vi var indelade i sex grupper. Vi har varit fjorton barn här i gruppen idag. På rasten lekte några snöbollskrig i skogen jättelänge. På inneleken lekte flera med olika djur.

Fredag 25 januari 2013

Idag har vi sett på två avsnitt till om ”Katten, musen tiotusen”, tillsammans med Mosippan. Det handlade om siffrorna 3 och 4 och om stor, större och störst. Vi har haft gympa. Idag hade vi en hinderbana istället för stationer med olika saker. Först fick man springa fritt på hinderbanan. Sen lekte vi en lek, där två stycken fick ta. Och efter det fick man balansera en ärtpåse på huvudet medan man gick på banan. Sist var det två minuters avslappning.

006 014Hinderbana i gympan.

Torsdag 24 januari 2013

004Visst är vår jordglob cool, för då kan man se hur jordklotet är. Det var potatis idag och kassler och sås. Vi hade bild idag. Vi målade vårat ansikte med vattenfärg. Man behövde göra bakgrund till ansiktet. Många, men inte så många har lekt med bilarna och dinosaurier.

002    010

Onsdag 23 januari 2013

008Vi har målat i matteboken. Vi målade ett äpple, de var röda och gröna. Sen fick man dela äpplet på hälften. Man fick gissa hur många kärnor som finns i ett äpple. Vi har har varit nere i gympasalen. Vi fick spela boll, det kallas inte nudda boll. Man fick jogga runt på en hinderbana, man skulle hoppa över som typ knölar. I matsalen torkar barnen borden jättefint, så dom glänser. Som en diamant. På rasten spelade flera innebandy. Många har spelat spel. Till exempel memory. Några har gjort en kartongbio, som var gjord av kartonger.

Pizzeria

tisdag 22 januari 2013

Vi åt fiskbullar och potatis. Vi fick citronvatten. I vattenbehållarna såg det ut som ett vattenfall. Dom har flyttat besticken och så.

Några lekte gladiatorerna. Ute spelade vi innebandy och fotboll. Ute lekte vi också Harry Potter.

På jordgloben i bloggen kan man se varifrån någon skickar en kommentar. Vi har också ett räkneverk där alla som varit inne och tittat på bloggen räknas.

Hej då! Du får veta mera på bloggen i morgon.001

Vi tittar på värlsdkartan.

Vi tittar på jordgloben

Gladiatorerna

Måndag 21 januari 2013

016Kul att vi har fått så många kommentarer. Vi har läst alla tillsammans. Hälsningar från Backsippans alla barn. Några har lekt med Playmobildjur och playmobildinosaurier. Vi har fått köttbullar med mos och lingonsylt. Det var gott. På inneleken byggde några ett jättehögt torn av kaplastavar. Vi lekte hund inne, man fick bara vara hundar. En kunde gå på bakbenen och prata. När vi var i skogen lärde vi oss om hälften. Man fick hämta en pinne som var hälften så stor som en annan.