Fredag 22 februari 2013

Vi har sett två avsnitt på en ny mattefilm. Den hette Mattepatrullen och handlade om ”Får, hagar och centimeter” och ”Muffins, dubbelt och litermått”. Vi har haft gympa. Det var stationer med bland annat ringar, hopprep, boll och plintar. Nästa vecka är det sportlov. Ha en riktigt trevlig vecka allihop!

003014005

Torsdag 21 februari 2013

På samlingen på morgonen fick alla fundera ut om man kom på något läskigt ljud. Vi byggde med lego på den fria leken och några lekte hund och katt. Vi gjorde kojor också och vi ritade hundgodis. Det var hundben och frolic. Några gjorde maskeradgrejer. Det var dräkter av papperspåsar. På rasten ute lekte vi krig. Det var en hund, två storebröder och en t-rex med i leken och några andra byggde kojor. Ute lektes det MacDonalds också. Vi hade ballonger. Några spelade innebandy. Vi har varit nere i källaren och kollat på skelett. Man fick gå in till skelettet fem stycken i taget och vi lyste på det med en ficklampa. Maten idag var Hedvigsoppa. Men det var lite lur för det var ganska vanlig köttfärssoppa. På bilden fick vi rita läskiga saker på svarta papper. Man kunde rita skelett. I mogon har vi gympa med dusch och ombyte.

Skräckljud

Skräckljud

004 019014

Onsdag 20 februari 2013

001Vi har åkt skidor vid Kalhyttan, det var en tävling som hette Arlaloppet. Alla som åkte fick medalj, en ko, varm oboy och en bulle när man gick i mål. Det var massor med barn där. Det var inte bara från Åsenskolan och Strandvägsskolan.  Det var också barn från till exempel Karlstad, Kristinehamn och Lesjöfors. När man kom i mål så fick man sitt namn uppropat och det var lite pinsamt och läskigt. Vi åt inget i skolan idag. Vi hade matsäck med oss. Det var bland annat våfflor, pannkakor, bullar, muffins, och ris med ägg med mera. Målet var en stor kossa som var röd och vit. Till och från Kalhyttan fick man åka buss. Fröknarna tyckte att alla barn kämpade jättebra och att vi har haft en trevlig dag ute.

009020

047076

058030

Tisdag 19 februari 2013

Skräckord

Skräckord

Vi har lekt på rasten, det var mamma, pappa, barn med Mosippan 2 och Mosippan 1. Några lekte i dockis. Maten idag var fisk och potatis, men det är godare med mos. På den fria leken inne så lekte några med hundar. Vi handlade på en restaurang. Bettina tog kort när hundarna stod på en rad och bara fötterna syntes på barnen. Bara fyra. Några lekte med lego.

I morgon får vi ingen mat i skolan, så vi måste vi ta med oss matsäck. Det är för att det är friluftsdag med Arlaloppet vid Kalhyttan. Vi får ta med mat och frukt och något att dricka. Tänk också på att ha varma kläder på er. Idag lånade de som behöver, skidor till i morgon.

013014

Måndag 18 februari 2013

Vi var till skogen. Vi fick snören som vi skulle använda så de passade runt träd. När man var klar fick man ropa på en fröken som kom och mätte. Vi mätte trädet omkrets. När vi mätte så använde vi ett måttband. Vi mätte i centimeter. En grupp hade ett träd som hade 53 cm. i omkrets. En del tyckte att de såg vargspår i skogen, eller en stor hund. Vi åt pototismos och köttbullar. Det var gott. I matsalen fick vi mjölk i minipaket. Casper hade en geobräda med sig till skolan. Det är en slags grej som man gör med gummisnoddar efter en ritning. Man får göra utan ritning också. En del lekte med hästar  på inneleken. I en annan lek var det en hund med. En robothund som såg ut som en riktig hund.

Tills i morgon har alla barn en liten läxa: Att fundera ut ett ”skräckord”, som vi sedan eventuellt kan använda i den sång vi kommer att göra.

Geobrädet

Geobrädet

012009048

Fredag 15 februari 2013

Idag har det varit en ”vanlig” fredag. Vi har sett de två sista avsnitten på ”Katten, musen, tiotusen”. Det handlade om många och om tio. Vi har ätit grillkorv och makaroner i matsalen. I slutet av dagen hade vi gympa med olika stationer. Det var bland annat att hjula, dribbla boll, kasta boll, hoppa från plint med mera. Vi önska alla en trevlig helg.

002009

Torsdag 14 februari 2013

Vi har varit och åkt pulka. Vi gick en lång promenad till Talludden. I Talludden lekte vi ICA. Vi hade med oss frukt och fika. Vi höll på att göra en isbana. Vi drog varandras pulkor. När vi gick hem så mötte vi massor med hundar. Vi hade jättemånga pinnar som studmatta. Först var det en koja. Vi lånade varandras pulkor.

Vi har ätit korv och bröd och fick sitta vart vi ville i matsalen. En kort stund efter maten lekte några med schleichkaniner. Det är alla hjärtans dag idag. ♥

Promenad till Talludden.

Promenad till Talludden.

071

Kojbygge

Kojbygge

 

 

 

002Hej.
Maten idag var kycklingnuggets med ris och currysås. Det var gott. Vi fick ny bild på mjölken i matsalen en del tyckte att mjölken blev godare då.
Vi har arbetat i matteboken. vi jobbade med hälften igen och det handlade om äpplen och blommor.
Några har gjort alla hjärtans-dagspresenter.
Vi har varit i gympan. Vi dansade till musik med danssnören.

Elias, vi saknar dig och vill leka monsterlekar med dig när du kommer tillbaka.Och så vill vi leka med dig med dinosaurier och vampyrer.
Krya på dig Emma.
Svaret på gåtan är NAPP!!!006

tisdagen den 12 februari 2013

015Hej!
Vi har skrivit i vår naturbok. Vi skrev ”VI HAR RÄKNAT BILAR” sen målade vi en bild till.
Några lekte vapenhandlare och sålde vapen. Man fick göra vapnen själv av lego. Några byggde lego efter ritning och några pärlade halsband.

MAT:Fiskgratäng med mos.Det var jättegott.

Några lekte med djur och fåglar. Där var det prinsesslego med.

Idag är det fettisdagen. Då kan man äta semlor.

Vi har börjat lyssna på spökhistorier på cd i stället för bok. En del tycker att det är lite läskigt andra tycker inte alls att det är det.
Några har packat in presenter idag.008005

Måndag 11 februari 2013

Vi har varit på teater. Och det var bra och den handlade om Karlsson på taket. De hade ett litet hus. Och lillebror var asabusig. Lillebror gömde sig nästan i början. När lillebror fyllde år så kom Karlsson på taket och då sa lillebror att Karlssson skulle gömma sig i sängen på övervåningen uppe på taket. De fikade också. När lillebror fyllde år fick han en prresent, en låssashund, han blev sur och sa att den blinkar inte. En annan dag så blev storasyster arg på lillebror och sa: Jag ska döda dig när du kommer ut. På den fria leken så lekte några fåglar. Vi gick en promenad istället för att gå till skogen. På vägen såg vi en koja. På promenaden så räknade vi bliar. Vi var indelade i sex grupper och drog ett streck på ett papper för varje bil vi såg. Grupperna hade räknat till: 38, 39, 49, 49, 80 och 85.

Teater: Karlsson på taket.

Teater: Karlsson på taket.

007

023 028018