Skärtorsdag 28 mars 2013

GLAD PÅSK!

GLAD PÅSK!

Glad påsk! Nu ska vi snart ha påsklov. Vi har haft disco på den fria leken inne. Några har rappat. Vi åt pannkaka med jordgubbssylt och äppelmos. Vi har varit i badhuset, några var i den stora bassängen och några var i den lilla. Man fick öva med en simplatta och hoppa från kanten i stora bassängen. Vi kollade på vårcabarén. Det var i gympasalen. Vi vill säga glad påsk till Elias och Ilayda som inte är här idag. Vi lekte att vi hade hundar och hade ett riktigt hundkoppel. Ni får läsa mer på bloggen när påsklovet är slut.

Onsdag 27 mars 2013

Skatbo

Skatbo                                                                                        

022

Vi får ta hem våra tuppar idag och annat påskpyssel. Vi har gått en promenad tillsammans med Mosippan. Vi skulle titta på fåglar och vi gick på Fågelvägen också. Vi såg grönsiska och talgoxe. Vi såg ett fågelbo i ett stort träd, det var ett skatbo. Vi skulle lyssna på fåglarna. Vi gick förbi den gamla tågstationen. Den heter Östra stationen. Där vi gick har det varit en tågbana och Bettina säger att det heter järnväg. I huset vid Östra stationen så funderade vi på om det satt folk på toaletten med avhuggna huvuden. Men det kan ha varit älghuvuden. Vi har gjort en koja ute. Mio och William hade med sig en skiva och vi blev inbjudna till fest. Vi har läst vidare om Jesus och vad som hände honom på påsk. Vi påminner om att det är bad igen i morgon.

002004005

Tisdag 26 mars 2013

001005Om två dagar är det påsklov. Några har lekt med magneter och så har vi dansat till Williams skiva. Låt nummer 5 var bra. På leken gick två stycken in till en klass och visade musik, det var i 4-5-orna. På rasten ute så lekte vi krig. Maten idag var kycklinggryta och ris. Det var jättegott. Vi har påskpysslat. Man tog en hand och ritade av, sen gjorde man klistermärken. Det var ägg. Man fick måla dem. Kanske var det chokladägg, med papper på. Efter påsk hoppas vi på att det blir varmare dagar. En del barn tycker redan nu att man kan gå i T-shirt ute. Det tycker inte fröknarna. Vi undrar vad föräldrarna tycker?

Påsktupparna

                                                                                Påsktupparna

016

 

Måndag 25 mars 2013

Pokal

Pokal

Vi har fortsatt med våra ägg och planterat i dem. Det var krassefrön, smörgåskrasse. Vi har lekt pizzeria. Man bakade pizza och man fick jobba och köpa. Idag har en varit zombie. Vi har gjort en pokal av jovoplattor. Den var röd och vit. Det var asasvårt att bygga. Det är många med i kojan ute. Vi letar efter pinnar och av pinnarna gör man en vägg. Den var jättelång. Vi har gjort kängurumatte. Det var ett mönster och det fanns kottar och det fanns löv och så skulle man säga i rätt ordning. Och så var det pepparkakor som Emma och Miki hade. Emma hade en hel, men Miki hade som en halv, en bit fattades och då fick man säga den biten som var rätt. Vi kommer att jobba mer med det under veckan. Några lekte hund ute. Det var potatismos och fiskgratäng i maten och mackor och grönsaker. Ni får veta mer på bloggen i morgon. Snipp, snapp, snut så var denna bloggen slut.

004

Kängurumatte

Kängurumatte

Fredag 22 mars 2013

Påskpyssel

Påskpyssel

Idag har vi fortsatt med påskpyssel. Vi har satt fjädrar i vårt påskris och tupparna har fått ögon. En del har målat påskbrev. Vi har sett de två sista avsnitten på mattefilmen med mattepatrullen. Idag handlade det bland annat om att kombinera och variera kläder till en modevisning. Vi har haft gympa. Först en lek, sedan olika stationer där man fick gå armgång, hjula, hänga i lianer med mera.

005021018

Torsdag 21 mars 2013

Vi målar påskristeckningar

Vi målar påskristeckningar

012

Vi har varit i badhuset. Man fick leka och göra simtag. Och simma med plattor. Fyra flickor fick gå över till stora bassängen. Man fick simma med en slags slangar där. I bussen på väg från badet så tappade William en tand. Han drog ut den med en ICA-påse. Maten idag var korvstroganoff och ris. Det var jättegott, tyckte de flesta. Om åtta dagar är det påsk. På samlingen på morgonen fick vi berätta vad vi visste om påsk. Vi har gjort påskteckningar. Det var en vas med påskris i. Sen fick man gå in i målarrummet och dutta med svampar. Vi har inte hafr någon rast under skoldagen idag.

Onsdag 20 mars 2013

011På morgonen fick vi gå till Karin i tre olika grupper. Vi skulle rita där. Vi lekte krig inne. Det var med lego. Idag var det fisk och kall sås och potatis. På uteleken så var några i kojan och andra spelade fotboll.En var chef över alla människor och en annan chef över alla hundar. Det var hundar i många lekar, i en lek var det fyra stycken. Många har spelat Tre i rad idag. Vi har haft lekgympa. Då hade vi stafett och gjorde en dans. På dansen fick vi lära oss ett nytt steg. I dansen räknar man till åtta hela tiden. På påskcabaren nästa vecka så har gruppen röstat om ifall vi ska se på den eller åka och bada. Det blev att åka och bada, men vi hinner se lite på cabare ändå. Vi påminner om att det är bad även i morgon.

005008

Tisdag 19 mars 2013

032Vi åt köttbullar och makaroner. Det var gott, jättegott. Vi har lekt katt och hund. Några var människor och några var katt och några var hundar. När vi gick in i lekrummet så attackerade de Elias i leken,  för han var vampyr. Och så fick hundarna och katterna hundgodis och kattgodis. Vi skrev i vår naturbok, att vi var i skogen igår och lekte Harmamman. Små kaniner var det också, de var barnen. Vi har ritat påskteckningar, för snart är det påsk. Det var påskfärger. Några har varit över till Mosippan och lekt. På rasten ute har många byggt kojor. Nya kojor.

Kojbygge

Kojbygge

029

Måndagen 18 mars 2013

017Vi åt pyttipanna och rödbetor. Några lekte hund inne. Vi tog prinsesslegot och byggde hundburar. Vi gick till skogen och lekte harmamman. Där leker vi Lidl också. Några byggde kojor. Några lekte krig både ute och inne. Ute hade vi pinnar inne hade vi lego som vapen. Några spelade innebandy ute. Den nya killen, som ska börja i vår klass, kommer efter påsklovet.005

 

Fredag 15 mars 2013

Idag har Annelie varit ledig, så Birgitta har varit här hos oss istället. Vi har lekt, byggt pärlplattor och varit ute. Vi tittade på två avsnitt till på mattefilmen ”Mattepatrullen”. Det handlade om logiskt tänkande och om att hitta med hjälp av karta. Maten idag var fisk, potatis och äggsås. På gympan så hade vi först en lek. Ett slags musikstopp. När musiken stannade, så skulle man ställa sig så många i varje rockring som den siffra fröken sa. Sen var det olika stationer.

001