Tisdag 30 april 2013

Det var kycklinggryta och ris i maten idag. Vi har lekt mamma, pappa, barn idag. Förskoleklassen har fått en ny fotboll idag. Några har klistrat i en bok med flickor som man skulle sätta på kläder. I ett rum så var det disco och i ett rum så var det hästar. Vi har lekt betjänter, man gör som en säger. Om en säger att den andra ska åka och köpa en glass, så måste den göra det. På uteleken så har många lekt i sandlådan. Vi skulle bygga en stad. Vi har lekt krig ute med riktiga pistoler gjorda av pinnar. Det är majbrasan i kväll. Några ritade egna böcker och vi har spökskrivit på datorn. Ute så gjorde några fågelbon. Det har inte varit några fåglar där, men de kan ha varit där på natten. Kungen fyller år idag. Det visste vi för det var en flagga i almanackan.

I morgon är det den 1 maj och då är alla lediga från skolan.

010020

006 024

Måndag 29 april 2013

Snart ska vi gå in i studion och sjunga vår låt. Bettina ska ringa till Marcos och bestämma tid. Vi har plockat skräp på skolgården idag. Alla barn på hela skolan hjälpte till. Man fick någon påse och en plasthandske. Ute så spelade vi någon grej med ett racket. Det var fyra mot två som slog. Det var tre som hade innebandyklubba. Det blev 10-9. På den fria leken inne så målade två häxor. Någon annan målade dinosaurier och monster på olika teckningar. Vi har spelat tre i rad och fyra i rad. På rasten ute så spelade vi fotboll och några lekte fågel. Vi har lekt med gossedjur. Maten idag var potatis och pannbiff och brunsås och lingonsylt. Vi har lekt mamma, pappa, barn.  och två  var kattungar. Christoffer var till tandläkaren precis när vi åt. Så han fick sitta vid bordet här hos oss i förskolan och äta efteråt. Det var fler som var hos tandläkaren idag.005003

014008

013

Fynd från skolgårdsstädningen

Fynd från skolgårdsstädningen

 

 

 

Fredag 26 april 2013

002Idag har vi arbetat lite på morgonen med två papper, där man skulle se vad som fattades för att bilderna skulle bli lika. Alla tyckte att det var lätt. Vi har varit ute på rast och lekt. Vi har sett på ett nytt program på TVn tillsammans med Mosippan. Det hette ”Värsta bästa vänner” och handlade om hur man ska vara mot varandra och hur man är en bra kompis. Idag hette avsnittet ”Rockringen”. På eftermiddagen ska Birgitta vara hos oss, för Anna är ledig då.

006

Torsdag 25 april 2013

Vi åt fisk och potatis och varm sås. Några gjorde fågelbon ute. Den hette fågelvärlden. Det var lite vid skogen, vid kullen där det finns ett träd. Några tittade på spindelbo, man skulle ha stenar som pengar och så fick man biljetter och ifall man ville gå hela rundan så fick man betala tio stenar till. Det fanns spindelägg, ett litet, litet.Vi lekte krig ute. Vi hade kanelknäcke och wasamacka som man energi av. Många har lekt i sandlådan, vi skulle göra en stad, men den blev förstörd. Thailand gick sönder. Den mörka sidan av sandlådan var Sverige och den ljusa sidan var Thailand. En gjorde en grotta till alla i sandlådan. Vi har lekt pizzeria också. Det var fint väder idag. Vi har haft bild och målat av våra ansikten. Man hade en spegel och så fick man kolla i och så fick man rita sig själv. Några har lekt med dinosaurier.

Tisdag 23 april 2013

Maten idag var korvstroganoff och ris. Det var gott. Vi har lekt legokrig. På morgonen gick några till Backsippan 2s klassrum och skulle göra ”Lyssna på orden”. Det var roligt, man hade nio blad. Tre stycken har lekt hotell i målarrummet. Det fanns ett jättelyxigt rum och vi hade en brevlåda och en hund. På brevlådan stod det: Brev tack till hotell. Vi har kollat på en myrstack. Det fanns jättemånga myror där. Några har hoppat hage och några har spelat fotboll ute.

Vi har bestämt att tisdagen den 7 maj, så ska vi spela in filmen till vår sång. Då kommer Moa hit och filmar oss. Det är viktigt att alla börjar tänka på vad man ska klä ut sig till.

007003

013017

Fredag 19 april 2013

Idag har vi sett på TV inne hos Mosippan. Det var ett avsnitt från filmen ”Från A till Ö”, som vi såg. Man fick lära sig vad orden organiserad, orienteringsförmåga, orientering och originell betyder. Det var inte helt lätt för alla att komma ihåg de svåra orden och vad de betydde. Vi har haft gympa i gympasalen igen. Elektrikerna har arbetat färdigt där. På gympan var det först ännu en variant av musikstopp. Man fick röra sig till musik och när musiken stannade så skulle man ställa sig i rad vid ett hopprep, det antalet barn som Marita sa. Sen var det stationer.

003004

 

Torsdag 18 april 2013

Leklandet i simhallen.

Leklandet i simhallen.

Vi har varit och badat idag. Det var sista badet i förskoleklassen. Sen får man bada när man går i ettan igen. Vi simmade nästan en längd och några simmade hela. För att det var sista gången så fick vi vara i leklandet.Vi har spelat tre i rad. Vi har spelat fotboll. 4 stycken har hjälpt till och bygga en ny vägg i våran koja. På morgonen så gjorde några matte och en del övade på vår låt. Några lekte med lego på den fria leken inne.

Onsdag 17 april 2013

Vi har ätit pannkakor. Det var äppelmos och jordgubbssylt med. Och cirtronvatten och mjölk. Citronvatten är vatten med citroner i. Vi hade gympa ute. Några skulle stå på en tunnel. Det var ett slags brännboll. Några stod på ett led och skulle kasta bollen. Och när man hade kastat bollen så skulle de andra ta bollen och göra ett led och rulla bollen i en tunnel. Man skulle springa runt laget så många gånger man hann. Några lekte hund ute. Vi gled ner på stången vid gamla linbanan. Vi har spökskrivit på datorn. Först skulle man göra en bok med bilder i och så skulle man skriva vad den handlade om . Så skulle man bara skriva på datorn, sen skulle man berätta för fröken vad det stod. Man fick skriva ut det och klistra fast den i boken. V har byggt koja. Några har lekt monsterjägare inne, man kunde förvandla sig till vad som helst. Idag har någon lekt krig och spelat fotboll. Gissa vem det var? Vi har lekt i sandlådan och vi gjorde vägar och hus och så gjorde vi träd. Man hade träd och grenar. Och så gjorde vi affärer och leksaksaffärer.

Vi påminner om att det är sista gången vi har bad i morgon.

004016

015023

 

Tisdag 16 april 2013

Regler i Åsenskolans matsal

Regler i Åsenskolans matsal

Vi har lekt Minicraft ute. Man är såhär gubbe och så kan man hitta guld och sånt. Och diamanter och den gröna diamanten. Vi har lekt monsterjägarjägare, men vi fick inte tag i några monster, men nästan. Ilayda fyllde år idag. Vi sjöng på spanska för henne. Några lekte vargmamma ute. Några har sminkat oss för att träna till sången. Vi har gjort bilar. Man målade dem, sen klippte man ut dem. Det var volkswagen. Vi har lekt bageri idag med leran. Några kollade på TV i kojan. På morgonen fick vi lyssna på vår låt, som vi håller på att göra. Musiken är färdig och kommer att skickas hem på mejlen idag och fröknarna ber om att föräldrarna hjälper barnen att träna på texten, så att den fastnar i huvudet. Idag åt vi kebabgryta och ris. Vi har läst reglerna som finns i matsalen om hur man äter fint. Och vi har fortsatt att prata om det.

Vi går i ett fint led i korridoren  till matsalen.

Vi går i ett fint led i korridoren till matsalen.

043  046047

Vi äter fint med kniv och gaffel. Och vi kan ”restaurangspråket”.