Torsdag 30 maj 2013

Vi har sett en groda som var en padda. Den var på innergården. Vi tog den i en låda och sen gick vi och la den över gränsen i skogen. Men det var inte i skogen för de stora träden var på andra sidan. Vi har målat det vi vill arbeta med när vi blir stora. Några har fortsatt i kaninklubben. Några har lekt med Pet Shoppar. Vi har fortsatt att diska leksaker. Det var tågbana och legobitar och en borg. Några har byggt dinosauriebon av sand. Susanne som vi skulle ha som fröken i ettan var inne hos oss och berättade att det blir inte så, för att hon ska börja arbeta i Karlskoga istället. Vi vet inte än vem som blir ny lärare.

I morgon har vi gympa med ombyte och dusch för sista gången den här terminen.

Onsdag 29 maj 2013

Idag har vi tränat på brännboll. Vi har spelat fotboll på rasten ute, en gjorde två mål. Mosippan har haft två praoelever, de heter Felix och Liam men vi har också lekt med dem. Maten idag var kycklinggryta och ris. Det var gott. Vi har gjort matte. Några har lekt med Pet Shops. Några byggde smileys på pärlplattor, det var andra pärlplattor också, som hjärtan och kaniner. Några har gungat.

Tisdag 28 maj 2013

Några stycken har trollat med Mios trollerigrejer. Man kunde trolla upp en kanin. Det fanns också tre burkar och fyragummi bollar. Man skulle lägga gummibollarna i burken. Några har lekt och haft en kaninklubb och några har lekt i en koja. Vi har lekt krig. Vi har målat det som vi såg igår. Vi gick en promenad igår och då skulle vi titta efter något som var fint eller något som var spännande. Det var två stycken som såg mördarsniglar. Maten idag var frukostkorv, mos och senap.

Måndag 27 maj 2013

009Vi har gått en promenad.003 Man skulle leta efter vad som helst och så ska vi måla det i morgon. Några lekte med låtsashamstrar, som egentligen heter något konstigt. Det var både inne och ute vi lekte med dem. Vi har ätit mat. Det var Anna och Bettina, speciellt deras hjärtan var goda. Några har lekt med lego och några har gungat. Vi har byggt kojor i skogen. Flera var sjuka idag, vi önskar att ni kommer tillbaka i morgon. Några håller på med en hemlis ute, vi är åtta stycken och några har lekt minecraft. En har fått två leksaker som vi lekte med. Vi har hoppat hage.

014032026

Fredag 24 maj 2013

Idag har vi lekt ute och inne som vanligt. Vi har också tittat på ett avsnitt till av ”Värsta bästa vänner”. Dagen avslutade vi med gympa. Backsippans barn fick önska vilka stationer de ville ha. Det blev lianer, ringar, stång, kaninhopp, hopprep och rutschkana.

Vi påminner om, att fast det händer mycket de sista veckorna i skolan och dagarna kanske inte alltid ser ut ”som vanligt”, så äter vi fortfarande frukt varje dag och läser eller pratar lite under tiden.

Onsdag 22 maj 2013

Vi målade i matteboken och räknade antal saker. Vi åt makaroner och skinksås. Några lekte gossedjurshund på uteleken. Vi har haft lekgympa. Då lekte vi springråttor. Det var fyra lag och en var katt i mitten. Några har lekt krig ute, det var överallt nästan. I morgon ska vi kolla på teater. Den heter Dunderklumpen. Där kan det vara lite kyligt, så tänkt på att ha varma kläder och regnkläder på er. En håller på med en bok som heter sagan om trollkarlen. Vi har varit i en koja och några har målat i en målarbok. Vi spelade gogos ute.

Vi delar ut en lapp idag från kulturskolan. Svar lämnas snarast till skolan eller skickas in till den adress som finns angiven.

Tisdag 21 maj 2013

023Att vi har tittat på Karius och Baktus på en TV. Det var hon som är tandsköterska och som kommer till skolan som visade den. Det var en bra film. Men tandborsten skulle inte ha kommit. Vi har fått ta hem tandborstarna vi har fått av tandsköterskan. Vi har tagit bort mossa från lilla gården och så har vi diskat en massa leksaker. Det var dinosaurier, bilar och jovoplattor. Några lekte med en gossedjurshund. Vi har spelat fotboll idag och vi har byggt en jättestor koja. Några har varit här från kommunen och tagit ner linbanans plattformar.

002005

Måndag 20 maj 2013

Några hann med att städa och göra vårt förråd jättefint och rent.

Idag har det varit en lite konstig dag, för de nya förskoleklassbarnen har varit och hälsat på oss. De flesta i gruppen tyckte att det var spännande och var ganska uppskruvade inför besöket, så det har varit en lite rörig dag för många. Vi har lekt nästan hela dagen, både ute och inne. Vi fick inte ens tid över till att blogga tillsammans.