Torsdag 13 juni 2013

Vi har spelat brännboll. Det var fyra lag. Det var grön, blå, röd och gul. Det var förskoleklasserna och ettorna som var med. Några har spelat teater och det var flera som tittade på. Teatern var om Rödluvan. I morgon kommer vi att sluta i förskoleklassen, så idag är det sista dagen som vi bloggar och ropar upp. Det är examen i morgon. Man får ta med sig föräldrarna. Vi ska få flaggor att hålla i när vi går till kyrkan. Det var pyttipanna i maten idag. Några tyckte att det var gott och några tyckte att det var mindre gott. Vi har att lekt med gogos.  Vi har fortsatt i nattklubben och idag gjorde vi en blodsoppa. Några lekte med djur. Vi har byggt med jovoplattor och några har spelat spel.

I morgon samlas vi kl.8.45 i Backsippan förskoleklass lokaler. Vi delar ut flaggor och pratar lite, så det är viktigt att alla kommer i tid.

Vi påminner också om att ni måste ta hem allt som är ert, som finns i kapprummet!

Onsdag 12 juni 2013

Vi har varit i Björnens lekpark. Där fick vi kakor och saft. Några spelade gogos och bytte i lekparken. Det var några som gungade på den stora gungan och några sprang och gjorde fart. Det var tre minuter som gällde för att gunga, så att alla skulle hinna. Några lekte häst och några spelade fotboll. En del åkte på crossen där. Det är en lekcross, som var riktig. Maten idag var hamburgare och mos. På den fria leken inne så har några målat och några har gjort pärlplattor. På samlingen på morgonen hade Bettina tagit med sig stenar. När Leon ropade upp så fick man säga vilken av de fem stenarna som var finast. Det blev sten nummer 2, med de falska diamanterna på, som egentligen var bergskristaller. På rasten ute hoppade några hage.

002 014031013017008

Vi påminner om att i morgon är det brännbollsturnering ute på förmiddagen. Kläder efter väder behövs då.

Tisdag 11 juni 2013

Några har lekt med lego och andra med små gossedjur. Några har byggt pärlplattor. Vi har lekt häst ute och några har spelat och lekt gogos. En del har spelat fotboll. Några har haft mörka klubben. I mörka klubben fanns nattmaror, nattfasa, fladdermöss och varulvar. Och så fanns det drakar och fåglar och Rio. Man sov på morgonen och var vampyrer på kvällen. Vi åt kycklinggryta och ris. Vi har lekt i klättterställningen med vatten och några har gungat. I sandlådan håller flera på att göra en tunnel. Några har spelat basket. Vi har sorterat alla teckningar och lagt dem i teckningsmapparna. Alla barn har varit jättebra på att städa och dammsuga sina hyllor.

Måndag 10 juni 2012

019Vi har lekt Hajen ute idag, det är vid den orange rutschkanan. Några har lekt häst ute och några har en hemlis som är ute och som inte någon vill berätta. Man måste ta hem alla saker man har i hallen, på hyllan, regnkläder, stövlar och annat, för det ska renoveras under sommaren. Det som inte har tagits reda på senast fredag, skolavslutningen, kommer per omgående att skänkas till en ekologisk strutsfarm i Afrika. Leons pappa har varit här och hälsat på oss idag. Han var med och spelade fotboll. Några har lekt med en vattenpistol. Idag har vi spelat handboll. Vi åt potatis och någon slags fisk idag. Vi har städat i våra lådor och i våra hyllor.

Onsdag 5 juni 2013

025Idag har Emma varit hos tandläkaren. Vi har varit på modevisning. Det var coola kläder. Både huvtröjor och byxor. Korvstroganoff och ris blev det till mat idag, Supergott! Idag har några gungat och hoppat hopprep på rasten. Det har varit superrolig dag.

Bloggat har Arvid, Micaela och Emma gjort idag.

Vi påminner om att ni är lediga i morgon när det är 6 juni. På fredag är ni också lediga, eller på fritids för de som har behov av det.

Tisdag 4 juni 2013

Vi har spelat brännboll på rasten. Det var en annan sorts brännboll. Man använde tennisracket att slå med. Sen skulle man springa runt planen. Några har lekt spion, det var i skogen. Den som man ser ska man luras med och springa iväg och kriga mot zombierna. Några har lekt cirkus ute. Det fanns djur på cirkusen, men inte bara djur. Det fanns hundar och cirkushäst. På rasten lekte några häst. Man fick rida på någons rygg. Vi åt tacobuffé utan att betala. Några har målat och några har byggt pärlplattor. På rasten lekte några med de stora barnen. En har hängt upp och ner i klätterställningen och några gungade.

002012010

Måndag 3 juni 2013

005Idag på morgonen gick några till matsalen och mätte hur många disktrasor som får plats på ett bord, det var 36 stycken. Några har klättrat i klätterställningen och några har hoppat hage. Och några har köpt Coca cola, vi köpte det på Lidl, men det är inte sant. Vi har lekt med små djur och vi var människor också. Ines har varit till tandläkaren och fick äta lite senare. Vi har varit nere på fotbollsplanen och letat grejer, som stod på ett kort vi fick. Några har spelat gogos. Kim, Wilma och Cornelia, som var på prao hos oss förut, har varit här och hälsat på igen när vi var ute på rast.

På det här bordet får det plats 36 disktrasor.