Måndag 30 september 2013

Hej

Idag har vi haft musik. Vi sjöng spökrock och om månaderna.Vi håller också på med siffror på musiken. Vi klippte ut pengar och räknade med dem. Vi lärde oss att en femkrona är lika mycket som fem enkronor. Det var kalops och potatis till lunch idag.

Efter bloggningen ska vi titta på träd, löv och deras frukt. Vi ska jobba med svenska sen. Idag slutar vi tio i två.

Hej då.

Torsdag 26 september 2013

Hej

Vi har ätit fiskbullar med potatis idag. Det var några som tyckte det var gott och några tyckte det var mindre gott. Vi har lärt oss hur träden björk, lönn och rönn. Vi tog kort med ipads på hela trädet, stammen, lövet och frukten. Vi har haft idrott idag, vi körde en lek som Erik hade hittat på – Gladiatorboll. Vi har haft svenska och jobbade med bokstaven A och gjorde klart jobb med bokstaven S. Vi har gått skoljoggen.

Onsdag 25 september 2013

På svenskan gjorde vi ordböcker med bokstaven A, några skrev på datorn. Idag har vi haft matte, vi jobbade i matteboken, vi hade genomgång om hur man kan dela upp talen 6 och 5 på olika sätt. Vi åt potatisgratäng och kassler idag. Vi har haft idrott. Eric hade lagt ut olika hinder i gympasalen som vi sprang på och man fick vila på bänken. Man fick själv välja när man ville vila och när man ville springa. Det fanns inget mål att springa genom, utan där man själv började var ens eget mål.

Hej då!

Tisdag 24 september 2013

Vi har tagit bilder på trafikmärken idag. Vi gjorde ett kollage av bilderna. Det var ris och kycklingnuggets till lunch. Idag har vi gjort matte, vi jobbade i matteboken. Vi lärde oss hur man kunde dela upp talen tre, fem och fyra. Vi har haft svenska idag, vi skrev på datorn och vi arbetar med bokstaven a. Vi har gått en promenix :)

På rasten lekte några i sin koja, några åkte sparkcykel och några lekte veckans lek.

Hej då

Här kommer några av våra kollage:

Emma, Arvid, Nasrat och LinaTheodor, Hibo, Zarah och MioLudwig, Emelie och William

Tisdag 17 september 2013

Hej

Vi har gjort i matteboken. Vi har arbetat med trafiken, vi har lärt oss att man vid övergångsställen med gångljus, ska trycka på knappen innan man går över och även om det inte kommer någon bil, ska man vänta tills det blir grön gubbe. Man ska alltid gå på vänster sida av vägen om det inte finns trottoar, och när man cyklar ska man alltid cykla på höger sida av vägen.

Maten idag var spagetti och köttfärssås.

Vi har haft svenska, vi fortsatte skriva på datorn och ipads och arbetar med bokstaven s.

Tjadå, Goodbye!

Torsdag 12 september 2013

Vi har ätit hamburgare och mos med dressing och tomat,lök, mjölk och  vatten idag. Vi har varit i skolskogen idag, där vi hade med ipads och tog kort på 6 olika saker som kottar från gran och tall. Vi har haft svenska, vi fortsatte våra berättelser. Vi lekte också i skolskogen. Vi fick göra kartor med Eric på idrotten.

Hej då!

Onsdag 11 september 2013

hej

Idag har vi haft idrott, vi spelade irrländsfotboll. Det var match på den irrländska fotbollen. Vi gjorde musikstopp. Vi har haft svenska och matte. Vi har skrivit på datorn och ipad-paddorna. Vi jobbar med bokstaven S på svenskan.  Vi gjorde i matteböckerna på matten och jobbade med ”lika med”. Vi gjorde även tallinjen på matten. Vi har ätit fisk med potatis och spenat idag.

På rasten har vi lekt och haft en tatueringssalong där man kunde tatuera sig.

Ni får se mer på bloggen imorgon om vad vi gjort.
Slut för idag, hej då!

Tisdag 10 september 2013

Hej

Idag har vi jobbat i matten, vi gjorde tallinjen. Idag har vi haft om trafiken, där har vi tittat på vägmärken och vi har målat vägmärken. Vi har ätit skinksås och makaroner. Theresa har varit här idag och vi har fått tandborstar. Vi har kollat på tandtroll och tuggummi och eltandborste och tandkräm och apelsin och banan och äpple och cola med sockerbitar. Vi tittade på vilka som var nyttiga och onyttiga.

Vi spökskrev om militärer på svenskan. Det var klassen som fick välja att skriva om militärer. Vi röstade  fram militärer och nästa vecka röstade vi på att skriva om djur.

Måndag 9 september 2013

Hej

Vi har lärt oss om alla årstiderna, att de kommer tillbaka och försvinner. Idag har vi haft musik, där fiskade och dansade vi. På fiskarna stod det vad vi skulle sjunga. Vi har haft matte, vi gjorde tallinjen fast med burkar. Vi jobbade i matteboken om talet noll. I matteboken lärde vi oss också om talet tio. Vi har haft svenska, vi pratade om ordningsregler. Vi hat klipp ut svampar.

Idag fyller Ludwig 7 år.

Fredag 6 september 2013

Hej

Vi har jobbat och lärt oss om svampar. Igår plockade vi svampar i skolskogen och någon plockade en grön svamp. Idag fick vi skära i svamparna och vi lärde oss hur de såg ut. Vi har haft elevens val, där vi fick stå i en ring och två stod inne i ringen med ryggen mot varandra. Den ena skulle göra en pose eller en rörelse och den andre stå still. Vi andra skulle  förklara hur den andre skulle stå och man fick inte visa hur den skulle stå. Vi har ätit mat som var kotlettrad och potatis.

Idag börjar marken!