Fredag 25 oktober 2013

Hej

Idag hade vi elevens val och tittade på halloweenfilm. Man firar halloween för att man förr i tiden trodde att de döda skulle vakna upp igen. Vi tittade på en film om FN också, alla är lika mycket värda varje dag. FN dagen startade efter andra världskriget.

Vi har haft svenska och vi fortsatte att jobba med bokstaven o. Vi har målat pumpor. Vi har jobbat med fåglar och vi skrev om vad vi lärt oss om fåglarna.

Nu är det höstlov!

DSCF0046  DSCF0048  DSCF0047

Tisdag 22 oktober 2013

Hej

Vi har jobbat med matte, vi lärde oss att göra räknesagor och vi jobbade i matteboken.Vi har haft svenska, vi fick lappar av Frida som det stod en och ett på, och sen sätta dom där dom passade in. Alltså saker man kan sätta en eller ett framför. Vi har ätit köttbullar med makaroner.

Vi ska fortsätta med so och titta i en bok om barnens rätt. Imorgon är det bad.

Ett tak       Ett A
Ett tak och ett a

En våg      En stol
En våg och en stol

Fredag 18 oktober 2013

Hej

Igår var vi i skolskogen, vi fick lära oss former cirkel, rektangel, triangel och kvadrat. Vi började med en ny bokstav som heter o.

Idag har vi haft svenska, några har jobbat på datorn med att skriva ordböcker. Vi har lärt oss nya ord med bokstaven o. På morgonen fick vi en grön och röd lapp som motsvarade ja och nej, sen skulle vi svara på frågor som Frida ställde genom att lyfta upp den röda eller gröna lappen. Maten idag var ris och kyckling.

Vi ska fortsätta med no och bild.

Onsdag 16 oktober 2013

Hej

Idag har vi badat, vi lär oss att simma. Vi har jobbat på ipad-plattorna. Vi har haft matte och vi arbetade i matteboken.Vi har fått egna sifferkort, Frida sa en mattesaga och vi skulle lägga upp uträkningen med hjälp av korten och plus och lika med tecknet.  Maten idag var pasta med skinksås.

Imorgon kommer Annelie att vara hos oss för Frida ska vara ledig, men är tillbaka på fredag som vanligt.

Tisdag 15 oktober 2013

Vi har haft matte och gjorde i matteboken. Vi har gjort mattesagor. Det var fyra stycken som gick in till lekisarna och visade sina talböcker. Vi har haft svenska. På svenskan jobbade vi med bokstaven i. Vi åt blodpudding och potatisbullar till mat idag.

Imorgon är det bad. Vi ska fortsätta jobba med SO.

Fredag 11 oktober 2013

Hej

Igår lärde vi oss att subtraktion va samma sak som minus. På svenskan idag gjorde vi lattjo lajban lådan – en bild ska bort och tre hör ihop. Vi jabbade med bokstaven i. Vi har tränat på att se inre bilder och man kan säga det på ett annat sätt som heter inferenser. Maten idag var ugnspannkaka, sylt och äppelmos.

Vi ska fortsätta med att måla löv. Vi ska göra klart arbetet med träden och dess löv, stam och frukt.

Torsdag 10 oktober 2013

Hej

Vi har haft svenska. Vi har börjat med en ny bokstav som heter i. Vi har lärt oss att ordet igelkott. igår lärde vi oss skillnaden på stora I och lilla L. Vi hade gympa idag och vi körde skidskytte. Varje vecka byter vi klassvakter. Maten idag var köttfärssås och spagetti.

Några har spelat väggboll på rasten.

Vi ska gå kilometern.

Måndag 7 oktober 2013

Hej

Vi har haft musik, vi dansade med dansband. Vi har haft matte, vi jobbade i matteboken och vi började arbeta med plus. Vi har lärt oss att man istället för att säga plus kan säga addition. Maten idag var biff, potatis och brunsås.

Vi ska fortsätta med svenska och träd och löv.

Fredag 4 oktober 2013

Hej

Idag har vi tagit skolfoto. Vi har haft svenska, vi gjorde vår ordbok, vi målade v och några gjorde mandalas. Vi har haft EQ verkstad och vi tränade på att ligga still, va tyst, koncentration, avslappning och lyssna. Maten idag var ugnsgratinerad falukorv, paprikasås och ris.

Sen ska vi jobba med träd och trafik.