Fredag 29 november 2013

Vi har haft svenska. Vi har tittat på livet i bokstavslandet. Vi lärde oss hur lilla b ser ut. Vi skrev om blod och rimmade. Vi lärde oss att sätta ihop ord med ord, typ som blodprov och blodpudding. Vi lärde oss nya ord, som otur. Vi lärde oss också bokstaven o och b. Vi har lärt oss att skriva blod. Vi har haft elevens val.

Maten idag var köttfärssoppa med bröd och ost. Mattanterna hade julpyntat i matsalen. Vi har haft no och bild. Vi fortsatte jobba med fåglar. Vi håller på att göra ett träd till våra fåglar, men det är inget riktigt träd. Det är gjort av papper.

Här är början på trädet:

Onsdag 27 november 2013

Vi har varit på bad, de som var i den lilla bassängen lärde sig att simma på rygg. I den stora fick man simma på rygg. Några som var i lilla bassängen lärde sig att simma. Vi har haft engelska. Vi tittade på postman Pat. Vi har haft svenska och matte. Vi skrev ordböcker. Vi lärde oss att hitta r-ljudet och vi har jobbat med mandalas. Vi jobbade i matteboken. Vi lärde oss olika uträkningar där svaret blev 8. Vi åt panerat fisk, potatis och kall sås idag.

Imorgon är det idrott.

Fredag 22 november 2013

Vi har haft svenska. Rut kom hit, som är Fridas kusin. Vi lärde oss olika ord på r och vi har börjat med en ny bokstav den heter r. Vi lärde oss om räven. Så våran faktatext blev om räven. Vi har ätit potatis med kotlettrad och sås, och vi fick hamburgare, utan bröd, och ris.

Vi har haft elevens val. Dom som gick till matte fick spela blokus. En del gick in i Lenas klassrum och tränar på låten inför julkabarén. En del gick med Frida och tränade på svenska eller engelska. Vi kommer fortsätta med no och bild.

Torsdag 21 november 2013

Vi har haft svenska och då gjorde vi klart. Vi jobbar med bokstaven e. Vi har varit i skolskogen. Vi har lärt oss att göra lilla l och stora l, och så har vi lärt oss att göra stora e och lilla e med pinnar eller med annat som man kan hitta i skogen. Vi tog kort på saker som såg ut som dem bokstäverna som vi inte hade byggt ihop. Vi har ätit ris och dragonkyckling. Vi har haft matte. Några gjorde klart sina formgubbar. Vi jobbade i matteboken och med minus. Idag har vi haft idrott.
Formgubbarna:

DSCF0067 DSCF0068 DSCF0070 DSCF0072 DSCF0071

Bokstäver:

DSCF0060 DSCF0080 DSCF0089 DSCF0106

Tisdag 19 november 2013

Vi har ätit köttbullar med makaroner. Vi har lärt oss hur man står i ett rakt led och hur man inte står i ett led. Vi har haft svenska, vi jobbade med bokstaven e. Vi har lärt oss hur e ser ut. Vi har haft so, vi gjorde teater om vad som var rätt och fel. Vi har haft matte. Vi rättade i matteboken. När vi hade rättat i matteboken skulle vi arbeta i matteboken.

Hej då och tack för att ni tittar på vår blogg.

Onsdag 13 november 2013

Vi har haft engelska, vi tittade på Postman Pat. Vi lärde oss nya ord på engelskan, bland annat goodbye, snowball och puzzle. Vi har haft svenska och vi har börjat med en ny bokstav som heter e. Vi skrev om elefanten. Vi har tittat på ord i svenskan. Vi lärde oss hur e ser ut.

Vi har ätit tacopanna och kall sås.

Vi har haft matte och jobbade i matteboken. Vi har har lärt oss räkna med minus. Några gjorde klart våra form gubbar. Vi ska fortsätta med att läsa.

Tisdag 12 november 2013

Hej!

Vi har åkt skridskor idag. Många lärde sig att åka skridskor och det var några som redan kunde åka. Vi åkte med Mo1, Ba 2 och Mo2. Vi har haft so, vi pratade om hur vi hade det i hemmet med hur vi fick bestämma hemma. Vi lärde oss att alla har det olika hemma. Maten idag var Thailändsk wokgryta och ris.

Idag har det varit en rolig dag.

Hej då.

Onsdag 6 november 2013

Hej!

Vi har haft svenska, idag har vi ringat in m i vår text om masken och gjort ordbok på m. Vi har lärt oss hur m ser ut. Vi har bland annat lärt oss hur man skriver november, Zarah, måndag, Emma, mask, mamma, Mio och dubbelmacka. Och någon har även lärt sig skriva onsdag, pappa och soptunna. Vi har ätit fisk och potatis och kall sås.

Vi har tittat på film, postman pat. Det handlar om en brevbärare med en katt. Det var på engelskan. Vi har haft matte och vi jobbade i matteboken. Vi räknade minus. Vi har haft idrott, vi hade fyra stationer.

Hej då.

Tisdag 5 november 2013

Tandläkaren kom hit idag. Vi har haft matte, vi lärde oss minus. Minus har ett finare namn som heter subtraktion. Med minus tar man bort något. Vi har fått äta russin. När vi hade russin så skulle vi ta bort några eller äta upp dom eftersom vi räknade minus. Maten idag var korv och mos.

Idag har vi haft svenska. Vi har börjat med en ny bokstav. Den heter m. Vi har lärt oss att m ser nästan likadan ut som n, men stora n slutar uppe i luften och stora  m fortsätter ner i marken där n slutar.

Vi ska fortsätta med so och klassråd.

Hej då!

Måndag 4 november 2013

Hej!

Vi har haft matte, vi hade en genomgång.Vi lärde oss om likhetstecknet och addition och skriva i vilket tal som fattades. Vi har haft musik, vi körde ”vänster -höger”. Idag har vi ätit äggkaka och sylt. Vi har bytt platser i klassrummet och i maten. Vi sitter en och en i klassrummet.

Vi har haft no. Nästan alla Ipads och datorer har ”ballat ur” idag, då kunde vi inte använda dom och det blev kaos och panik. Vi ska fortsätta dagen med svenska och vi ska få nya skrivarpar.