Torsdag 19 december 2013

Vi har tittat på kabarén. Det var en ur våran klass som var med och uppträdde. Vi tyckte att kabarén va bra. Vi har jobbat i vårat adventspapper. Vi lärde oss om nyår. Vi målade tomten och hans tomtesäck. Vi har ätit mat i klassrummet idag.

Vi ska på bio imorgon och då är det viktigt att man kommer i tid. Vi ska gå ner. Efter bion kommer vi få en överraskning :)

Onsdag 18 december 2013

Igår hade vi svenska och vi tränade på bokstaven ä. I matten har vi några spel som vi får jobba med när vi är klara i matteboken. Det var logix, pentamino och tangram. Igår började vi på ett nytt kapitel i mattboken, som handlar om minus från 6-10.

Vi har haft matte och när vi hade gjort klart i matteboken fick vi spela de nya spelen. Vi tränade på minus och en del tränade på plus. Vi har ätit julbord idag. Vi har haft svenska och jobbade med bokstaven ä. Vi har haft engelska och vi fortsatte träna på färger.

Måndag 16 december 2013

Vi har jobbat med och lärt oss om fåglar. Vi hade ett papper med fåglar på och man skulle dra streck till rätt fågel. Vi har haft matte och vi tränade på plus och att mäta. Vi har haft svenska och vi har lärt oss mer om ä. Vi har haft no och jobbat i häftet om julen. Vi lärde oss om lucia och att måla ett lucia tåg. Frida hade musik med oss idag och vi gjorde ett musikquiz.

Maten idag var pannkaka och sylt. På onsdag och torsdag är det inget bad eller gympa. På fredag ska vi gå på bio.

Fredag 13 december 2013

Vi har julpysslat och vi gjorde lyktor. Vi har tittat på film om små, stora, större och farliga fåglar. Vi lärde oss att domherren är en liten fågel. Idag har vi tittat på lucia.
Vi har haft svenska och vi jobbar med bokstaven Ää. Vi har lärt oss bokstaven Ää. När vi målar och klipper ut våra pusselbokstäver, då lär vi oss att klippa, måla och limma. Vi hade gympa igår och vi lärde oss att spela rugby och doppboll.
Vi har haft matte och vi tränar att mäta och tränat addition.

Maten idag var tomtegröt och julskinka. Vi ska fortsätta dagen med att titta på livet i bokstavslandet.

Tisdag 10 december 2013

Vi har haft matte. Vi jobbade i matteboken. Några har kommit jättelångt i matteboken. Vi körde en genomgång där vi lärde oss mer om tallinjen. Vi lärde oss 0-20. Vi har haft svenska. Vi jobbade med bokstaven l. Snart ska vi börja med en ny bokstav. Vi ska fortsätta med julhäftet eller klassråd.
Maten idag var panerad fisk med varm sås och potatis.
Imorgon är det bad.

Fredag 6 december 2013

Vi har jobbat med fåglar. Vi har tittat på två fågelfilmer. Vi har lärt oss om nya fåglar, som ringduva, havstrut och skrattmås. Vi har gjort färdigt vårt fågelträd och börjat satt upp fåglarna. Vi har haft elevens val. Det var på svenskan vi tittade på livet i bokstavslandet. Vi lärde oss ett nytt rim – ram- gam -kram.

Idag käkade vi hamburgare och mos. Vi ska fortsätta med att titta på bilder.
En har tappat en tand idag och det var Mio och Ludwig som fick han att tappa tanden.

DSCF0172

Måndag 2 december 2013

Vi har haft matte och vi arbetade i matteboken. Vi tränade på plus, subtraktion och lika med. Vi har haft no, vi tränade på fåglar. Vi ska fortsätta med svenska. Vi har ätit fisk och potatis och sås. Vi hade med oss ljuslyktor idag och tände ljus. Vi har haft musik, vi körde musikstop.